“Barangsiapa yang mengajak kepada petunjuk, maka baginya ada pahala yang sama dengan pahala orang yang mengikutinya dan tidak dikurangi sedikitpun juga dari pahala-pahala mereka.” (HR Muslim)

HOME LOAN CALCULATOR

Jom Seminar

Thursday, March 10, 2011

Terkunci Dalam Bilik Air...Lagi

Salam...

Agak lama tak update blog bukan tak ada/cukup masa, tapi tak tau nak cerita apa dan sibuk dengan hal2 dunia.
"Demi massa. Sesungguhnya manusia itu berada dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan melakukan amal sholih dan saling menasihati dalam kebenaran, dan saling menasihati dalam (menetapi) kesabaran.” "
[ al-Ashr [103]: 1-3 ]

Dah lari tajuklah pula. hehe...
Last weekend dalam jam 10 malam kot, aku capai tuala untuk ke bilik air. Baru je aku tanggalkan seluar, dah ada pengikut nak join sekali, sapa lagi kalau bukan anak kesayangan aku, Izz. 

"Abah...icut! icut!" Sambil cakap tangan dia terus tarik seluar dengan muke tersenyih, manalah tau kalau kalau dapat join sekali. "Abah nak beraklah, jangan kacau!". Terus aku masuk bilik air dan kunci. Budak ni kalau dah masuk bilik air payah sikit nak keluar. 

Korang bolah agaklah kali ni sapa yang terkunci. Haha (mengirap gile aku).. Budak ni guna kereta mainan dia dan panjat untuk kunci bilik air dari luar. Umur baru masuk 2 tahun dah pandai nak tunjuk act.

Mujur bini aku tak tido lagi kat ruang tamu dengan sikecil, Hasanah. Kalau tak, alamatnya sampai ke pagilah aku tidur dalam bilik air. Bila bini aku bukak pintu, dia  boleh pulak ketawa bagai nak pecah perut, padahal dah separuh mati aku jerit jerit macam orang gila. Sabarjerlah!

Kesinambungan;
Episod lalu kliksini

3 comments:

 1. wakakak! ketawa besar bila teringat balik kesah ni. izz lagi bijak dari abang.

  "x bg izz icut abah lagi.. tengok izz kunci abah. abah tito la kt dalam tu"

  hahahahah!

  ReplyDelete
 2. hahahahaha XD
  lawak gler...lps ni setiap kali nk masuk bilik air, kena pastikan ada org lain kt luar....kalau x, kena kunci lagi...haha XD

  ReplyDelete
 3. huhuhu... bijak abg izz ni yer... huhuhuhu....

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...